Mijn fascinatie voor Mac computer

kroon caisno Waar komt die fascinatie van mij voor Mac computer toch vandaan? Vrienden en kennissen verdenken mij er soms echt van dat ik word gesponsord of betaald door Apple. Dat is echter totaal niet het geval. Toch ben ik groot fan. Als ze mij vragen waarom, is mijn antwoord eigenlijk heel simpel.

Omdat het de beste computer op de markt zijn.

Ja, ze kosten een paar knaken meer. Maar dan heb je veel meer. De kwaliteit van de Mac computer is vele malen groter dan de kwaliteit van computer van andere merken. Dat is het extra geld meer dan waard.

Wanneer ik dan weer een persoon spreek die problemen heeft met zijn computer, moet ik eigenlijk zuchten. Ze klagen bijvoorbeeld dat ze recent zijn geschrokken, omdat hun computer plotseling uitviel. Ze hopen echter dat hun computer nog even mee gaat. Iedereen is er bang voor dat de computer het zo maar opgeeft en je zonder zit. We zijn allemaal namelijk best afhankelijk van onze computer.

Waarom accepteren we dan slechte prestaties van computers? De enige reden is: omdat we ons niet realiseren dat er beter computers verkrijgbaar zijn. Apple heeft helaas nog steeds het imago dat het vooral duurder is. De prijs/kwaliteit verhouding vormt niet het imago, maar alleen de hoogte van de prijs.

Ik voel me dan steeds weer genoodzaakt om Mac te verdedigen. Ik geef dan een betoog waarom de computer daadwerkelijk vele malen beter zijn dan andere computers, van welk merk dan ook. Ik betoog ook dat een Macbook weliswaar duurder is, maar ook langer mee gaat. Ik geef ze een voorbeeld hoe ik een Macbook heb die het na 8 jaar nog best prima deed. Dan krijg ik altijd verbaasde reactie, want ‘normale’ laptops houden het na 2 tot 4 jaar voor gezien. Na 2 jaar zijn ‘normale’ laptops al onderhevig aan ouderdom kwaaltjes. De computer gaat steeds langzamer, de virusscanners draaien overuren, de computer kan zomaar uitvallen, de accu is op, enzovoort.

kroon casinoDeze ouderdom kwaaltjes zijn eigenlijk helemaal niet vanzelfsprekend. Deze zijn namelijk het bewijs dat dit soort ‘normale’ computers een korte levensduur hebben, zodat de eigenaar geforceerd wordt een nieuwe laptop te kopen. De consumptie economie wordt op deze manier gestimuleerd. Macbooks, echter, gaan veel langer mee. Tot 2 keer langer. Soms zelfs nog meer. Dat is een prijs die twee keer zo hoog is dus al waard.

Macbooks hebben echter ook een veel betere kwaliteit. De mooiste eigenschap vind ik dat er een ingebouwde virusscanner in zit. ‘Normale’ laptops gaan langzaam draaien doordat geïnstalleerde virusscanners te veel vragen van de processor. Bij Macbooks is dit niet het geval.

Macbooks zijn bovendien apparaten voor professionals. Dit zijn mensen die voor hun werk op de computer werken. Ze brengen dus veel tijd door op de computer. Wanneer de computer soepel werkt, kunnen deze mensen veel efficiënter werken en zijn ze dus productiever. Een Macbook is het type apparaat wat als primaire functie heeft om de professional soepel en productief te laten werken.

Ohja, de laatste goede reden om een Macbook aan te schaffen is dat deze computer nooit een document kwijtraakt. Het blijft altijd op de harde schijf staan. Ook als je computer onverhoopt uitvalt door een lege accu